"Светкавицата" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка ​

Афиш Добави коментар

"Светкавицата" - най-новата супергеройска продукция на "Уорнър брадърс", оглави бокс-офис класацията на "Северна Америка", но без особен блясък, съобщават световните осведомителни агенции.

Филмът, чийто бюджет се оценява на 200 милиона долара, събра приходи от едва 55,1 милиона долара през дебютния си уикенд на екран в САЩ и Канада. Сумата е под очакванията на анализаторите, които прогнозираха, че "Светкавицата" ще реализира между 60 милиона и 80 милиона долара.

Главната роля във филма изпълнява актьорът Езра Милър.

Разочароващ резултат отбеляза и класираната на второ място анимация "Стихии". Новата продукция на "Дисни"/"Пиксар" спечели 29,5 милиона долара от продажбата на билети в Северна Америка. Освен че е под очакванията, сумата е твърде скромна в сравнение с постиженията на други продукции на известното студио.

На трето място в класацията е анимационният филм "Спайдър-мен: През Спайди-вселената" с 27,8 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка заемат филмите "Трансформърс: Възходът на зверовете" и "Малката русалка". Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 20 милиона долара и 11,6 милиона долара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино