Тенис драмата „Претендентите” оглави боксофис класацията на Северна Америка

Афиш Добави коментар

Тенис драмата „Претендентите“ оглави боксофиса на Северна Америка този уикенд с 15 милиона долара от продажби на билети, съобщи АП.

Сексапилната Зендая изпълнява главната роля във филма и е негов продуцент. С колегите си Майк Файст и Джош О'Конър тя е на глобално прес турне, за да промотират оригиналния филм на италианския режисьор Лука Гуаданино, който направи премиерата си в 3477 киносалона в САЩ и Канада.

В „Претендентите“ Зендая играе Таши Дънкан, самоуверена бивша шампионка по тенис, която след контузия тренира съпруга си Арт (Майк Фейст). Когато Патрик (Джош О'Конър) - бившият най-добър приятел на Арт и гадже на Таши през тийнейджърските им години, внезапно се появява отново след повече от десетилетие, проблемите от преплетеното им минало започват да се просмукват в настоящето.

На второ място се класира музикалната драма Unsung Hero („Невъзпят герой“), която е спечелила приблизително 7,8 млн. долара. Филмът е базиран на истинската история на австралийското семейство Смолбоун и възхода на дъщеря им Ребека Сейнт Джеймс и синовете им Джоел и Дейвид на сцената на кънтри музиката в Америка. Джоел Смолбоун е режисьор, съсценарист и изпълнява ролята на баща си Дейвид.

Третото място зае „Годзила и Конг: Нова империя“ със 7,2 милиона долара през петия си уикенд. На четвърто място е „Гражданска война“ на Aлекс Гарланд, който също добави 7 млн. долара през третия си уикенд, с което общият му бюджет за страната достигна 56,2 млн. долара. А челната петица се допълва от филма на ужасите „Абигейл“ с 5,3 млн. долара приходи.

Последният филм на режисьора Гай Ричи „Министерството на неджентълменската война“ с участието на Хенри Кавил слезе от четвърта на шеста позиция в боксофис класацията с 3,9 млн. долара. Седмото място е за „Кунг-фу панда 4“ с приход от 3,6 млн. долара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино