Ритми на Пиацола откриват втория фестивал "Музика в пещерата"

България Добави коментар

Вторият фестивал "Музика в пещерата" започва утре с концерта "100 години Пиацола" от 19 часа в пещерата "Леденика", съобщиха от общинския пресцентър във Враца.

Ритмите на Пиацола ще прозвучат сред неповторимата красота и акустика на Концертната зала в пещерата в изпълнение на Калоян Куманов /акордеон/ и Ралица Ботева /пиано/. Същата вечер от 20 часа пред пещерата ще бъде представен спектакълът "Жените по време на романтизма", който обединява музика, поезия и танц. В него участват актрисата Йоана Буковска-Давидова, пианистката Надежда Цанова, както Веса Тонова /прима балерина и хореограф/ и Росен Канев /премиер балетист/.

На 5 септември програмата на фестивала продължава с "Цигулкови шедьоври" в изпълнение Зорница Иларионова и Лора Маркова. Концертът в пещерата е от 19 часа. Един час по-късно пред нея започва концертът "Четиримата италиански тенори" със Симфониета-Враца. Диригент е Христо Павлов.

Фестивалът "Музика в пещерата" ще бъде закрит на 6 септември с концерта на Михаела Филева "Ин и Ян" с участието на китариста Васил Крумов.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър