В Плевен днес е финалът на третия фестивал на духовите оркестри - Брас бенд фест

България Добави коментар

В Плевен днес е финалът на третия фестивал на духовите оркестри - "Брас бенд фест", който привлече 13 музикални и мажоретни състава от страната под мотото "От бай Дико до "Тико, тико...", съобщиха организаторите от Общината.

© little plant

На фестивалната сцена гостуваха два състава от столицата - Софийски духов оркестър и оркестърът при Академията на МВР. От Велико Търново се представиха три оркестъра - "Джуниър бенд", "Роял дикси бенд" и бендът на ВВУ "Васил Левски". Имаше гости от Русе, Ботевград, Габрово и Видин. Домакин на форума бе "Биг бенд", съставен от най-изявените музиканти на Общински духов оркестър - Плевен.

Берковската духова музика прикова вниманието на многобройните гости снощи в парка на Регионалния исторически музей с оригинално инструментално изпълнение на хитовата песен на Лили Иванова "Ветрове". След това музикантите вдигнаха на крака публиката със северняшко хоро. Оркестърът успешно продължава стара традиция, поставена с неговото създаване в далечната 1902 г. Продължава съвместните си изяви с прочути певци и оркестри като този на Горан Брегович, със състави от САЩ, Индия, Сърбия, Северна Македония, Сърбия.

Като представители на най-младото поколение, снощи децата от Първи ученически гвардейски оркестър и от мажоретния състав при училище "Иван Вазов" в Плевен, зарадваха зрителите и своите близки с изпълнения на творби, написани специално за празника.

Последното фестивално дефиле и концерт довечера са съответно от 18.00 и 18.30 ч.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Плевен