Подготовката за пътуване е различна по време на пандемията

Любопитно Добави коментар

Много неща се промениха в света на пътуванията от времето преди пандемията, предаде Асошиейтед прес. Трябва ли да носим документ за ваксинация? Нужна ли е допълнителна здравна застраховка? Агенцията предлага няколко основни съвета за подготовката за пътуване в условията на пандемията от новия коронавирус.


© STIL

На първо място е да сложим в багажа документ за ваксинации.

За пътуващите в чужбина той ще е нужен почти със сигурност, тъй като повечето държави изискват такъв и/или отрицателен тест за Ковид-19, за да се влезе в страната и да се избегне карантина.

За американците, които пътуват в родината си, също са нужни документи в зависимост от това накъде ще се насочат през ваканцията. Калифорния изисква от участниците в събития на закрито при събиране на повече от 5000 души документ за имунизация или за отрицателен тест за Ковид-19. В Ню Йорк от 13 септември трябва да покажете документ за ваксина, ако желаете да се храните в ресторант на закрито, да посетите фитнес-салон, концерт или представление.

Ресторантите и други заведения в страната също изискват документ за ваксинация.

Ако се притеснявате да не загубите оригиналния документ на хартия, можете да го представите в електронен вариант чрез приложение на мобилния телефон или като снимка на смартфона си.

Препоръчително е да се подсигурите със застраховка за пътуване.

Притежателите на някои кредитни карти я получават като бонус. Тя може да ви е от полза при внезапно заболяване, при закъснели или отменени полети или събития, свързани с времето. Застраховката може да бъде особено полезна, ако тестът за Ковид-19 се окаже положителен и пътуването не може да продължи. В такива случаи е важно да обърнете внимание дали застраховката покрива отмяна на пътуването, независимо от причината.

Сред съветите при подготовка на пътуването е отрано да проверите валидността на паспорта си и да предвидите време за подновяването му в условията на пандемията, преди да настъпи момента на пътуването.

От Държавния департамент на САЩ предупредиха, че от август тази година подновяването на паспорта може да отнеме 18 седмици, вместо шестте седмици, които отнемаше процедурата преди пандемията.

Друга препоръка за пътуващите със самолет американци е да си резервират срещу заплащане бърз достъп до проверката за сигурност на летищата, ако не могат да бъдат на аерогарата няколко часа по-рано.

Задължителна част от багажа за пътуването това лято са защитните маски за лице. По време на полета ще е нужна една, но има места, където изискванията предвиждат постоянно носене на маска, затова е добре да се подготвите с доста маски за еднократна употреба, които да сменяте често.

В ръчния багаж предвидливите ще приберат маски, дезинфектант и вода.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: # Covid-19 #коронавирус