Планът за демонтаж на исторически мост заради Джеф Безос предизвика възмущение

Скандал Добави коментар

Планът да бъде демонтиран неотдавна реставриран исторически мост в Ротердам, за да може огромната яхта, която се стори за Джеф Безос да достигне до Северно море, предизвика възмущение, като дори във Фейсбук беше отправен призив хората да я замерят с яйца, предаде Асошиейтед прес.

Говорителка на кмета Ахмед Абуталеб обаче каза пред Асошиейтед прес, че макар и да е постъпило такова искане от корабостроителя, разрешение още нито е искано, нито е издадено.

Вижте повече

Джеф Безос си е поръчал ветроходна яхта за 500 милиона

Основателят на Amazon Джеф Безос е поръчал 127-метрова ветроходна яхта от холандската корабостроителница Oceanco, съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Кметът Абуталеб заяви писмено от Колумбия, където е на посещение, че ако бъде поискано разрешение, то ще бъде обсъдено на базата на фактори като икономическо значение, въздействие върху околната среда и евентуални рискове за моста.

Кметството не коментира чия е яхтата или кой е корабостроителят.

Железопътният мост Конингсхафебрух над р. Маас, наричан от местните "Де Хеф"

Железопътният мост Конингсхафебрух над р. Маас, наричан от местните "Де Хеф"

© Joran Quinten

Железопътният мост Конингсхафебрух над р. Маас, наричан от местните "Де Хеф", е открит през 1927 г. През 1993 г. той е заменен с тунел, но не е разрушен заради обществени протести, а е реновират три години до 2017 г. Средната му секция се вдига, за да преминават под него кораби.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Джеф Безос