Джеф Безос е развълнуван и любопитен преди днешния си полет в космоса

Клюки Добави коментар

Американският милиардер Джеф Безос сподели, че е развълнуван и любопитен часове преди да полети в космоса на борда на ракетата "Ню Шепард" на компанията му "Блу ориджин", предаде Ройтерс.

Безос твърди, че не е нервен преди днешното изстрелване, което е планирано за около 16 часа българско време.

В 11-минутното пътешествие ще участват братята Джеф и Марк Безос, най-възрастният човек, желаещ да лети в космоса - 82-годишната Уоли Фънк, и най-младият - 18-годишният бъдещ студент по физика от Нидерландия Оливър Дамен. Той е първият клиент на компанията "Блу ориджин", платил за космическия си полет.

Първият суборбитален полет с непрофесионален екипаж на "Ню Шепард" ще започне от пустинните равнини в Западен Тексас. Това ще е важен тест за 18,3-метровия апарат, който е напълно автоматизиран. Успехът е много важен за привличането на клиенти за космически туризъм.

Ракетата "Ню Шепард" ще се устреми към космоса със скорост три пъти скоростта на звука, преди да се отдели от капсулата и да кацне на Земята. Пътниците на борда ще изпитат безтегловност за три до четири минути, като се очаква капсулата да се приземи с парашути 11 минути след изстрелването си.

"Блу ориджин" изпълни 15 тестови полета до космоса от 2015 г. досега. С изключение на първото неуспешно изпитание на бустера на ракетата, всички останали тестове преминаха успешно.

На 11 юли британецът Ричард Брансън стана първият милиардер, който достигна границата на космоса и успешно се завърна на Земята. На борда на космическия самолет "Юнити-22", излетял от базата "Спейспорт Америка" в Ню Мексико, бяха още петима души - двама пилоти и трима висши служители на "Върджин галактик".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Космос #Джеф Безос