"Опенхаймер" е пред "Барби" у нас

Афиш Добави коментар

След първата си съвместна седмица на екраните у нас "Опенхаймер" застана начело на зрителския интерес заради приходите си от IMAX, сочат обобщените данни от киносалоните от миналия уикенд. Историята на физика, ръководил проекта "Манхатън", е гледана от вече 85 154 зрители и има 1 087 059 лева за десетте дни у нас.

Втори по приход от миналия уикенд е "Барби". Пътуването между кукленския и реалния свят в търсене на различни неща, между които и спиране на опита на Кен да направи "Барби свят" място за коне и мъже, е толкова време в кината, колкото и "Опенхаймер", като са го гледали вече 105 099 зрители и има 1 173 187 лева от билетите им.

Първата премиера от миналия петък - приключенската фантастика "Привидения в къщата", вдъхновена от атракцията в "Дисниленд" е на трето място. Опитите на Габи и сина й Травис да изчистят старото имение от духове са проследили вече 4 460 зрители, а приходите от билетите им са 54 541 лева.

На четвърто място е седмият по ред "Мисията невъзможно: Първа разплата - част I" с Том Круз в главната роля. Третата седмица на екшъна у нас, в който "Ориент експрес" се приземява в голямата си част в реката, приключва с 45 015 зрители и 589 603 лева приходи.

Пети по ред сред най-гледаните филми е "Говори с мен". Трилърът, в който група приятели вика духове с помощта на балсамирана ръка, е с вече 3 010 зрители и 34 988 лева за първите три дни в кината у нас.

На шесто място е петият "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" с Харисън Форд в главната роля. Достигането на известния археолог до войната между римляни и гърци в битката за Сиракуза са гледали общо 88 545 зрители, а за месец в кината приходите от билети са 1 110 341 лева.

Седма позиция е за анимацията "Стихии", който е вече месец и половина по екраните. Животът в Стихиопол са проследили общо 59 753 зрители, а приходите от билети са 689 727 лева.

На осмо място е анимацията "Алберт". Датския филм за пакостника от град Кели, който се впуска в пътешествие с пирати, разбойници и крадци, е трета седмица по екраните и има 5 592 зрители и 54 438 лева приходи.

Девето място е за друга анимация - "Руби Гилман: Тийн Кракен". Съмненията пред които се изправя малката Руби, която се оказва от рода на Кракените, призовани да се борят с русалките, са проследени от 17 529 зрители, а приходите за месец в кината са 173 792 лева.

Десета позиция заема психо-трилърът "Коварен капан: Червената врата". Петият филм от историята на семейство Ламбърт проследява влизането на младия Далтън в колеж, а случващото се след това са гледали общо 19 703 зрители, като приходите за четири седмици у нас на филма са 220 650 лева.

Извън първите десет най-гледани филми е третата премиера от миналия уикенд. Италианският "Първият ден от моя живот", създаден по романа на Паоло Дженовезе за четирима души, водени от мисълта за самоубийство с невероятният шанс да видят за седмица живота си отстрани, е гледан от 52 зрители и има 480 лева приходи.

Миналият уикенд в киносалоните са влезли общо 65 368 зрители, като двама на всеки трима са гледали или "Барби" или "Опенхаймер". Миналата година по същото време филми са гледали 27 271 души.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино