"Мей червената панда" продължава да е най-гледан у нас

Афиш Добави коментар

Втора седмица "Мей червената панда" продължава да привлича най-много зрители в кината, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Анимационната история за 13-годишната Мейлин, която променя външността си след всяка емоция е привлякла вече 44 104 зрители и има 414 626 лева приходи от билетите им.

На втора позиция е българската премиера "В сърцето на машината", създаден по действителен случай. Историята за група затворници от комбинат "Кремиковци" в края на 70-те, която е първият български филм с 4K и HDR качество на картината, е гледана от 18 678 зрители и има 211 672 лева от билетите им.

Трето място заема "Батман" на режисьора Мат Рийвс с Робърт Патисън в главната роля. Мрачният разказ за познатия герой от Готъм Сити, който трябва през босовете на криминалния свят да достигне до истината за семейството си, е вече трета седмица в кината и има 65 850 зрители и 755 831 лева приходи от билетите им.

Четвърта позиция в топ 10 заема българския "Завръщане 2", продължение на филма от 2019 г. Романтичната комедия за групата приятели, които се събират отново, за да помогнат за спасяването на незастроен плаж със снимките на касов филм, е пета седмица в кината, има 68 868 зрители и 716 706 лева приходи от билетите им.

На пето място е втората премиера от миналия петък - екшънът "Линейката", създаден по едноименния датски филм отпреди седем години. Екшънът на Майкъл Бей с Джейк Джиленхол в главната роля за рискован обир заради спешна животоспасяваща операция е гледан от 3 916 зрители и има 43 485 лева приходи от билетите им за първите три дни у нас.

Шесто място сред най-гледаните филми заема "Фабрика за сънища" - трета премиера от миналия петък. Датската анимация за малката Мина, която може да създава и контролира сънищата и мечтите на другите, е гледана от 3 263 зрители и има 30 158 лева от билетите им.

На седма позиция е "Uncharted: Извън картата", създаден по едноименните видеоигри. Поредното пътуване на търсача на съкровища Нейтън Дрейк в търсене на магелановото злато е вече месец и половина в кината, като са го гледали 63 669 зрители и има 692 728 лева приходи от билетите им.

Осмо място е за криминалната драма "Смърт край Нил", създадена по едноименния роман на Агата Кристи от 1937 година. Случващото се на парахода "Карнак" с поредица от загадъчни убийства е проследено от 42 981 зрители и има 445 656 лева приходи за петте седмици в кината у нас.

Девета позиция е за анимацията "Ой! Къде изчезна Ной? 2: Приключението продължава", която допълва историята от 2015 година. Пътуването на животинското царство в Ноевия ковчег, сблъсъкът с вулканичен остров и голям брой гнездианци е в кината вече месец и има 24 960 зрители и 246 392 лева приходи.

На десето място е българския "Ботев" на режисьора Максим Генчев с Деян Живков в главната роля. Разказът за живота на Христо Ботев до края му на Околчица е с 15 619 зрители и има 138 886 лева приходи от билетите им за трите седмици в кината.

През миналия уикенд в киносалоните са влезли общо 61 323 зрители, като половината от тях са предпочели първите два филма в класацията. Миналата година по същото време в киносалоните са били 8 006 зрители, когато отново най-гледани са били първите два филми - "За душата" и "Том и Джери".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Боксофис #кино