Избор на картини за модерна всекидневна

Любопитно Добави коментар

Огромен брой хора не обръщат необходимото внимание на значението на картините в хола, а те всъщност са в състояние да разкажат за вкусовете на собствениците. Когато избирате дизайна на вашия дом, важно е преди всичко да слушате сърцето си.

© Minh Pham

Картина, според характеристиката на стаята:

Размерът на стаята, нейната геометрична форма трябва да се вземат предвид, както при създаването на дизайна на стаята, така и при избора на картини за нея. Те трябва да се избират, като се вземат предвид следните фактори.

  • Височина на тавана. Тесните, тънки картини могат визуално да разтягат пространството, така че са идеални за просторни стаи с ниски тавани, но не и за тесни и малки.
  • Обемът на стаята. Малка стая визуално ще намалее още повече, ако по стените й се поставят големи изображения; средните платна са идеални тук.
  • Безпорядъкът на пространството. Колкото повече мебели и различни интериорни предмети има в стаята, толкова по-малко вниманието трябва да се разсейва от картините. Те могат да бъдат в хармония с останалата част от декора, но само в случай на компетентен подход към избора на техния размер, форма, стил.
  • Мащаб на изображението. Колкото по-голяма е картината, толкова по-голям трябва да бъде ъгълът на гледане. Трябва да се обмисли отдалеч (тоест метър дълго платно изглежда най-добре от разстояние най-малко 2 метра от вас).

Тънкостите на избора

За да не сбъркате с покупката и наистина да украсите дома си, е важно да знаете, че рисунките символизират строго определени неща и носят собствена енергия. И така, от гледна точка на Фън Шуй:

  • пейзаж със зелени дървета, планини, цъфтящи полета - ще привлече успех, жизненост и финансово благополучие в къщата;
  • морски пейзажи, езера, езера с цъфнали лилии - мир и спокойствие, както и финанси;
  • животни, например, конете символизират силата на собственика, неговото усърдие, издръжливост, дават сила и жизненост.

Не бива да украсявате дома си с картини на руини, опустошение, бедност, сухи дървета, счупени съдове - всички те са наситени с негативизъм. Това ще доведе до привличане на скандали, влошаване на благосъстоянието, неприятности.

Източник: e-broshura.com

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър