Фиоренца Чедолинс ще бъде Сантуца в "Селска чест" край езерото в Панчарево​

Афиш Добави коментар

Фиоренца Чедолинс ще бъде Сантуца в "Селска чест" на 13 август в рамките на фестивала "Музи на водата" край езерото в Панчарево, съобщават от Софийската опера.

© Kilyan Sockalingum

Водещото световно сопрано е пяла главните роли в опери от Верди и Пучини, в някои от най-големите световни театри, включително миланската "Ла скала", Виенската държавна опера, "Метрополитън" в Ню Йорк, кралската опера "Ковънт гардън" в Лондон, Парижката национална опера, Цюрихската опера, Залцбургския фестивал, Баварската държавна опера в Мюнхен, Новия токийски национален театър, националната академия "Санта Чечилия" в Рим, театър "Реал" в Мадрид, театър "Лицеу" в Барселона, Арена ди Верона, театър "Ла Фениче" във Венеция, театър "Реджо" в Парма, "Маджо музикале фиорентино", театър "Сан Карло" в Неапол.

Работила е с диригенти като Зубин Мета, Рикардо Мути, Мюнг Вун Чунг, Рикардо Шаи, Лорин Маазел, Фабио Луизи и др. Певицата е активна и в образователната сфера. Тя води курсове в следдипломното обучение в консерваторията на италианска Швейцария.

Още една италианска оперна перла ще има по време на "Музи на водата". Другата е "Джани Скики" от Джакомо Пучини. В ролята на Джани Скики ще се превъплъти Венцеслав Анастасов.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Софийската опера