Софийската опера поздравява с видео за Световния ден на операта

Афиш Добави коментар

Софийската опера поздравява с видео за Световния ден на операта всички, участващи в тази форма на изкуство, както и нейните верни фенове.

Световният ден на операта се чества на 25 октомври, рожденият ден на Жорж Бизе и Йохан Щраус-син - композитори на едни от най-известните опери в света. Това е ден, в който оперните трупи, заедно с артисти, любители на операта и оперни професионалисти, могат да покажат и отпразнуват ценността на този вид изкуство, посочват от операта.

Професионалният празник е иницииран от международната асоциация на музикалните театри Opera Europa, която включва над 200 оперни театри от 43 държави, включително Софийската опера.

В краткото филмче има думи от директора на операта акад. Пламен Карталов, кадри от откритите ни летни сцени, програмата през последните години, както и интервютата със солистите Атанас Младенов - баритон, и Гергана Русекова - сопрано.

Тази година Софийската опера излъчва на живо участието си в инициативата през официалната Facebook страница и YouTube-канала на театъра.

"Постиженията на Софийската опера отдавна са забелязани от световната публика и специализираната преса. Нашата цел е да вървим успешно напред, въпреки предизвикателствата на времето", допълват от операта.

На 25 октомври, когато е Световният ден на операта, БТА подписа договор със Софийската опера и балет за отбелязване на 130-годишнината на професионално оперно изкуство у нас.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Софийската опера