"Белфаст" на Кенет Брана беше представен на Лондонския кинофестивал

Афиш Добави коментар

Филмът "Белфаст" на Кенет Брана беше представен на Лондонския кинофестивал - европейската премиера на продукцията, предаде Ройтерс.

Чернобяла полубиографична драма разказва за детството на британския актьор и режисьор Брана в Северна Ирландия. Действието се развива в края на 60-те години. Домът на семейството се намира в работнически квартал в северните райони на Белфаст, където съжителстват протестанти и католици.

Безгрижното детство на момчето обаче приключва, когато напрежението ескалира и избухват бунтове. Липсата на пари и здравословни проблеми застрашават спокойния живот на фамилията.

"Това е истинска история, която ми се случи, когато бях почти на девет години. Тя промени живота ми завинаги, защото жестоката промяна засегна моята идентичност, дом и семейство. Това е история за тази промяна," сподели пред Ройтерс Брана, докато минаваше по червения килим в Лондон. Той разказа, че по време на снимките отново е преживял случките от миналото, което "беше и си остава много емоционално".

"Белфаст" спечели наградата на публиката на Международния кинофестивал в Торонто през септември. Това се смята за знак, че продукцията има сериозни шансове за наградите "Оскар" следващата година.

Филмът, в който участват Джейми Дорнан, Джуди Денч и Киърън Хайндс, е планирано да излезе по екраните в САЩ на 12 ноември.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър