Упи Голдбърг се извини за свое изказване по повод Холокоста

Скандал Добави коментар

Американската актриса Упи Голдбърг поднесе извинения, след като беше разкритикувана за коментари, свързани с Холокоста, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

© Depositphotos

В предаване по телевизия Ей Би Си, на което е съводеща, тя заяви, че Холокостът е за безчовечността на човек към друг човек и в него участват "две белокожи групи хора".

Малко по-късно носителката на награда "Оскар" Голдбърг се извини, като заяви: "В днешното шоу казах, че Холокостът "не е заради раса, а заради безчовечността на човек към друг човек". Трябваше да кажа, че е и заради двете".

Дебатите в предаването по Ей Би Си бяха по повод решението на училищно настоятелство в Тенеси да се премахване графичния роман на тема Холокоста

"Маус" от учебната програма за осми клас. Управата посочи като мотив нецензурни думи и голота в творбата на карикатуриста и носител на награда "Пулицър" Арт Шпигелман.

Коментарите на актрисата предизвикаха онлайн критики и дори бяха определени като опасни.

"Не, Упи Голдбърг, Холокостът беше за нациското систематично унищожение на еврейския народ - който те смятаха за по-нисша раса. Те ги дехуманизираха и използваха тази расистка пропаганда, за да оправдаят избиването на шест милиона евреи. Изкривяването на Холокоста е опасно", написа в профила си в Туитър Джонатан Грийнблат, ръководител на базираната в САЩ неправителствена организация Лига срещу поругаването.
"Евреите по света винаги са имали моята подкрепа и това никога няма да се промени. Съжалявам за болката, която причиних", заяви Упи Голдбърг в извинението си.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Упи Голдбърг