УЕФА не е съгласна играчите да преместват бутилките на спонсорите

Свежо Добави коментар

УЕФА изисква играчите да не докосват бутилките на спонсорите си по време на официалните пресконференции.

УЕФА е простила на Роналдо за нарушаването на договора за спонсорство на Евро 2020.

УЕФА е простила на Роналдо за нарушаването на договора за спонсорство на Евро 2020.

© Depositphotos

Всичко започна с португалския футболист Кристиано Роналдо, който по време на пресконференция преди мача с Унгария избута от себе си две бутилки Кока-Кола, след което капитализацията на компанията намаля с 4 млрд. долара, въпреки че всъщност действието на спортиста и спадът в стойността на акциите не са свързани по никакъв начин.

Примерът на Роналдо обаче е последван от още двама футболисти. Френският играч Пол Погба сложи бутилката спонсорска бира Heineken под масата.

А полузащитникът на Италия Мануел Локатели на пресконференцията избута настрани бутилките с Кока-Кола и постави вода пред себе си.

УЕФА отбеляза, че вече е обърнала внимание на играчите и треньорите на всички отбори на Евро 2020, че не трябва да се докосват бутилки.

Това е важно, тъй като приходите от спонсори са важни за турнира и за европейския футбол - заяви директорът на УЕФА по събитията Мартин Калън.

УЕФА е простила на Роналдо за нарушаването на договора за спонсорство на Евро 2020. Към Локатели и Погба също вероятно ще бъдат снизходителни.

Социалните мрежи се напълниха с забавни видеа и шеги по този повод.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #спорт #Футбол