Как да избираме и носим парфюм?

Любопитно Свежо Добави коментар

Изборът на парфюм е като изработването на невидим подпис. Това е личен избор, който може да говори много за вашия вкус, настроение и идентичност. Но при наличието на безброй аромати на пазара, как да изберете този, който ви подхожда най-добре? А след като сте направили своя избор, как да го носите, без да претоварите помещението?

Ароматът на един парфюм не е статичен. Chanel Nr 5 - Paris

Ароматът на един парфюм не е статичен. Chanel Nr 5 - Paris

© Laura Chouette, Unsplash

Парфюми и аромати

Ароматът на един парфюм не е статичен. Той се развива от момента, в който влезе в контакт с кожата ви, създавайки симфония от връхни, средни и базови нотки. Връхните нотки са първоначалните ухания, които попадат в носа ви, обикновено леки и мимолетни. Средните или сърдечните нотки се появяват, след като връхните нотки се изпарят, и дават път на главния герой на парфюма. Базовите нотки, които са най-устойчиви, придават дълбочина и затвърждават трайното впечатление от аромата.

Мъжките и дамските парфюми преминават през широк спектър от аромати - от свежи, цветни и плодови до дървесни, пикантни и ориенталски. Няма правило, че мъжете не могат да се насладят на цветен аромат или че жените не могат да оценят дървесен аромат. Всичко е въпрос на лични предпочитания.

Започнете, като определите ароматите, които ви харесват. Дали това е сладостта на ванилията, свежестта на цитрусовите плодове или землистостта на сандаловото дърво? Ключът тук е вземането на проби от парфюми. Не бързайте с покупката. Носете мостра в продължение на един ден, вижте как се развива и забележете как се чувствате.

Парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода: Каква е разликата?

Основната разлика се крие в концентрацията на парфюмните масла. Парфюмът има най-висока концентрация, варираща от 20 до 30 %, което води до дълготраен аромат. Парфюмната вода, с концентрация от 15 до 20 %, е популярен избор за ежедневно носене. Тоалетната вода, по-лека, с концентрация от 5 до 15 %, е идеална за фин аромат или за по-топъл климат.

Има тънка граница между съблазнителен личен аромат и прекалено силен облак. Добро правило е да се придържате към едно до две пръскания на парфюм или парфюмна вода и две до три пръскания на тоалетна вода. Нанесете върху пулсовите точки, където топлината на тялото ще освобождава аромата през целия ден - китките, шията и зад ушите.

Не забравяйте, че ароматът е интимно преживяване. Той трябва да приканва хората, а не да ги отблъсква. Затова избягвайте изкушението да се заливате с любимия си аромат.

Изборът и носенето на парфюм е форма на изкуство, начин да изразите себе си, без да казвате нито дума. Така че продължавайте, изследвайте, експериментирайте и намерете перфектния аромат, който казва: "Това съм аз".

Парфюмът може да да бъде романтичен жест, символ на привързаност или начин за изразяване на дълбоко приятелство

Парфюмът може да да бъде романтичен жест, символ на привързаност или начин за изразяване на дълбоко приятелство

© Alexander Grey, Unsplash

Парфюм като подарък: Кога е правилният избор?

Парфюмът е интимен и личен подарък, който често се свързва с лукс, елегантност и изтънченост. Той може да бъде възхитителна изненада, която показва мисъл, грижа и внимание към предпочитанията на получателя. Но кога е подходящо да подарявате парфюм?

Парфюмът е отличен избор за тези, които познавате добре - близки приятели, членове на семейството или значими хора. Вероятно сте запознати с вкусовете им, с любимите им аромати и с това дали имат характерен парфюм. Ако знаете, че обичат флорални нотки или имат слабост към аромати на основата на ванилия, изборът на парфюм, който отговаря на предпочитанията им, може да бъде трогателен и добре приет подарък.

Парфюмът често се възприема като луксозна стока, което го прави идеален подарък за специални поводи като рождени дни, годишнини или празници. Това е начин да се каже: "Заслужаваш нещо специално." За знакови рождени дни или значими годишнини може да помислите за парфюм от висок клас или за лимитирана серия на любимата им марка.

Парфюмът може да се използва и за изразяване на мнение. Той може да бъде романтичен жест, символ на привързаност или начин за изразяване на дълбоко приятелство. В романтичен контекст парфюмът може да каже: "Искам да ме запомниш с този аромат."


Маркови парфюми онлайн

Изберете си от хиляди видове парфюми и използвайте намаления и неповторими предложения! Маркови парфюми онлайн.

© Laura Chouette, Unsplash

Ако не сте сигурни в предпочитанията на получателя за аромат, по-сигурна алтернатива може да бъде подаръчна карта за магазин за парфюми или комплект с мостри на парфюми. Наборите с мостри са чудесен начин да се изследват различни аромати и да се открият нови любими.

Не забравяйте, че подаряването на парфюм е лично дело. Не става въпрос само за аромата, но и за посланието, което той носи. Когато е избран внимателно и подарен в подходящия момент, той може да бъде перфектният подарък, който създава трайни спомени.

Какво е вашето мнение за подаряването на парфюм? Получавали ли сте някога такъв, който да остави трайно впечатление?

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър