Държавната телевизия в Северна Корея цензурира панталоните на британски водещ

Свежо Добави коментар

Севернокорейски държавен телевизионен канал цензурира градинско предаване на Би Би Си, като размаза джинсите на водещия Алън Тичмарш, предаде ДПА.

© Claire Abdo

Корейската централна телевизия излъчи епизод от 2010 г. на "Градинските тайни на Алън Тичмарш", в който кадрите на британския водещ бяха скрити от кръста надолу, докато той коленичи в леха и полага грижи за растенията.

Джинсите се възприемат като символ на западния империализъм и са забранени от севернокорейския режим, отбелязва ДПА.

"Трябваше да стигна до 74-годишна възраст, за да бъда разглеждан като Елвис Пресли, Том Джоунс, Род Стюарт", каза Тичмарш пред Би Би Си. "Знаете, че нося панталони, които по принцип се смятат за твърде тесни от някои".

Алън Тичмарш отбеляза, че джинсите му не са прекалено тесни, но не са приемливи в Северна Корея.

"Никога не съм се възприемал като опасен подривен империалист. Като цяло ме смятат за доста безобиден, така че всъщност това ми е дало известен авторитет, нали?", допълва британският водещ.

Джинсите са забранени от 90-те години на миналия век, когато лидерът на Северна Корея Ким Чен-ир ги обявява за символ на западния, и по-специално на американския империализъм, който няма място в социалистическата държава, припомня сеулското издание Ен Кей нюз, цитирано от ДПА.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър