САЩ препоръчва преустановяване на имунизациите с "Джонсън и Джонсън"​

Здраве Добави коментар

Здравните агенции в САЩ препоръчаха преустановяване на имунизациите с ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Covid-19 vaccine inoculation
Covid-19 vaccine inoculation
© Macau Photo Agency

Федералните здравни агенции на САЩ препоръчаха преустановяването на използването на еднократната ваксина срещу Ковид-19 на компанията "Джонсън и Джонсън", след като шест американски пациентки са развили рядко разстройство, включващо кръвни съсиреци, предаде Ройтерс.

Въпросните шест ваксинирани с препарата реципиенти са били жени на възраст между 18 и 48 години. Една от тях е починала, а друга, жителка на щата Небраска, е била хоспитализирана в критично състояние.

Центрове за контрол и профилактика на заболяванията ще проведат съвещание в сряда, за да разгледат шестте случая. Заедно с Управлението за контрол над хранителните продукти и лекарствата двете ведомства изтъкват, че споменатите случаи са изключително редки. От 12 април в САЩ бяха приложени над 6,8 милиона дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън". Мярката на американските регулатори идва по-малко от седмица, след като Европейската агенция по лекарствата започна да проучва в САЩ 4 случая с тромби на пациенти, имунизирани със споменатата ваксина.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #covid-19 #коронавирус