Пласидо Доминго отрече в интервю обвиненията в сексуален тормоз

Скандал Добави коментар

Испанската оперна звезда Пласидо Доминго говори в интервю за обвиненията за сексуален тормоз срещу него, които бяха отправени преди две години и каза за в."Ел Мундо", че не е сторил нищо нередно и че съжалява, че не е отговорил на обвиненията по-рано, предаде Ройтерс.

© Matt Botsford

През 2020 г. разследване на Американската гилдия на музикалните артисти заключи, че Доминго, който е на 81 г., се е държал непристойно с изпълнителки. Това стана, след като от гилдията са чули показания на повече от тридесет певци, танцьори, музиканти, вокални педагози и сценични работници, които казаха, че били свидетели или са изпитали непристойно поведение през изминалите три десетилетия.

В изявление тогава Доминго обяви, че уважава решението на жените да говорят публично и че той "искрено съжалява за болката, която им е причинил".

Разкритията накараха Испания да отмени планирани представления на баритона в театри, финансирани с обществени средства. Американски институции, сред които операта "Метрополитън" в Ню Йорк и Операта на Сан Франциско също отмениха планираните му ангажименти. Доминго подаде оставка като генерален директор на операта в Лос Анджелис, която проведе собствено разследване и установи, че десет от обвиненията срещу Доминго са "достоверни".

По нито едно от оправените срещу Доминго обвинения не е заведено съдебно дело.

Доминго заяви в интервюто за "Ел Мундо", че никога не е подлагал на сексуален тормоз когото и да било и усеща, че е бил осъден от съда на общественото мнение, защото не е изразил своята позиция.

"Основната грешка, която допуснах, бе, че запазих мълчание твърде дълго време", казва той в писмени отговори на въпроси на вестника. "Не обичам споровете. Затова останах настрана и не изразих позицията си, докато наблюдавах как в един миг години на работа и усилия бяха заличени", отговаря той.

Доминго добавя, че извиненията, които е поднесъл, не са признание за извършени нередности. Защото никога не съм тормозил никого, каза той.

Оперната звезда добавя, че разследването на американската гилдия е било частично и не е съдържало конкретни факти. От гилдията не отвърнаха на запитването от Ройтерс за коментар.

Доминго се завърна на сцена в Испания за благотворителен концерт през юни след близо година и половина отсъствие и бе удостоен с награда в Мадрид. През юли му предстои участие в постановка на "Набуко" в Испания.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Пласидо Доминго