Кралица Елизабет Втора може да съди принц Хари

Скандал Добави коментар

Британската кралица Елизабет Втора е инструктирала помощниците си да изготвят план за съдебен иск, в случай че изявленията на нейния внук принц Хари или американската му съпруга Меган Маркъл бъдат счетени за клевета, предаде ТАСС, позовавайки се на публикация във в. "Сън".

Кралица Елизабет Втора и принц Филип

Кралица Елизабет Втора и принц Филип

© Depositphotos

Британският таблоид на свой ред се позовава на неназован източник от Бъкингамския дворец.

"Чувството на самия връх [на кралското семейство] е, че всичко си има граници. Нейно Величество е ядосана от постоянните нападки. Хари и Меган ще бъдат информирани, че повтарящите се атаки повече няма да бъдат толерирани", казва източникът.

По думите му "екип от адвокати на кралското семейство се консултира с фирми, специализирани по въпросите на клеветата и поверителността. Във фокуса са мемоарите, над които принц Хари е започнал работа според съобщения от миналия месец.

По-малкият син на британския престолонаследник принц Чарлз обеща за първи път да разкаже подробно за своите "преживявания, приключения, загуби и житейски уроци, които са го оформили като личност". Книгата трябва да бъде публикувана в края на 2022 г. от американското издателство "Пенгуин Рандъм Хаус".

"Ако някой е посочен в книгата и е обвинен пряко в нещо, това може да се счете за клевета и нарушаване на правото на неприкосновеност на личния семеен живот", казва източникът. Той допълва, че предупреждение може да бъде изпратено и до издателството.

В. "Сън" отбелязва, че от Бъкингамския дворец са отказали да коментират публикацията.

Принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл преди повече от година обявиха намерението си да се откажат от статута си на високопоставени членове на британското кралско семейство и да станат финансово независими. Промените влязоха в сила на 31 март 2020 г. От този ден двойката загуби възможността официално да представлява кралица Елизабет Втора по време на пътувания, да изпълнява други церемониални задължения и да използва титлата Техни Кралски Височества.

Впоследствие принц Хари и Меган Маркъл дадоха няколко скандални интервюта, обвинявайки членове на кралското семейство и обкръжението им в расизъм и безразличие към проблемите им. В същото време те не посочиха нито едно име.

След като спряха да получават бюджетните средства, на които имаха право като членове на кралското семейство, принц Хари и Меган Маркъл сключиха договори със стрийминг платформите Спотифай и Нетфликс за продуциране и създаване на аудио и видео съдържание.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър