Kонгоански младеж ще представя Швеция на Евровизия'21

Любопитно Добави коментар

Швеция ще бъде представена тази година на конкурса "Евровизия" в Ротердам от Тусе, 19-годишен тийнейджър с конгоански произход, предаде ДПА.

Тусе Чиза / Tusse Chiza
Тусе Чиза / Tusse Chiza
© ChrisPsi

Истинското име на изпълнителя е Тусин Чиза (Tousin Michael Chiza), който ще се състезава с парчето "Voices". Той спечели в конкуренцията на 12 други претенденти правото да представи Швеция на международния телевизионния песенен конкурс.

Тусе заяви, че е "поразен" от оказаното му доверие. Той пристига в Швеция на 8-годишна възраст заедно с родителите си. Те бягат от Киншаса, столица на Демократична Република Конго.

"Думи не ми достигат, как да се отблагодаря на шведските хора, че избраха именно мен, за да ги представя в Ротердам", сподели изпълнителят. Неговата песен се сдоби с най-много гласове, получавани някога от претендент в шведския финал за участие в конкурса.

В своето парче Тусе пее за свободата, за това че хората трябва да остават верни на себе си и винаги да бъдат състрадателни.

Швеция е печелила конкурса на "Евровизия" цели шест пъти, припомня агенцията.

"Voices" е песен, изпълнена от конгоанско-шведски певец Tusse. Съставено от Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy "Joker" Thörnfeldt и Anderz Wrethov. Песента се състезава в Melodifestivalen 2021, където достига до финала на 13 март 2021 г. Песента получи най-много точки както от зрителите, така и от международното жури на финала и спечели финала със 175 точки, с 57 точки пред второто място. Следователно тя ще се състезава на Евровизия 2021 в Ротердам.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Евровизия