Колекционер обвини Ким Кардашиян, че е повредила рокля на Мерилин Монро

Клюки Добави коментар

Страстен колекционер на вещи на Мерилин Монро разкритикува музея, притежаващ нейна ценна рокля, че я е дал на Ким Кардашиян за галата на музея "Метрополитън" в Ню Йорк и тя я е "повредила непоправимо", съобщи АФП.

© Depositphotos

Скот Фортнър, който поддържа сайт, посветен изцяло на Мерилин, подкрепя твърдението си със снимки на роклята - експонат в музея "Рипли" в Холивуд, каквато е била, преди да я облече Ким Кардашиян, и след това.

Роклята е много известна. С нея през 1962 Мерилин Монро пее "Честит Рожден ден, господин президент!" на Кенеди. Тя е била толкова тясна, че Кардашиан е трябвало да отслабне, за да влезе в нея. Смята се, че музеят във Флорида я е придобил за 4,81 милиона долара.
Сега носената от Кардашиян рокля е изложена в музея "Рипли" в Холивуд. На направените от Скот Фортнър снимки се виждат малки цепнатини на гърба близо до ципа и липсващи кристали, на чието място има само конец.

Разкритието предизвика много реакции в социалните мрежи. Колекционерът уточнява, че критиките му са насочени именно към музея "Рипли", който е разрешил роклята да бъде носена.

"Всяка знаменитост, която би получила възможност да носи тази дреха, би се възползвала от шанса (...). Ким К. просто беше единствената, която можеше да го направи", пише той.

"Риплис" имаше задължението да пази и съхрани този известен тоалет, но не го направи. Сега роклята е изключително повредена и вероятно би била повредена от всеки, който би я носил", смята колекционерът.

Нито "Риплис", нито Ким Кардашиян са коментирали твърдението на Фортнър.

В началото на май от музея "Риплис" изразиха задоволство, че роклята, която не е носена от времето на Мерилин Монро, е поверена на Ким Кардашиян за галата на музея "Метрополитън".

"За запазването на тази част от историята са положени големи грижи. С помощта на модни куратори, експерти, консерватори и застрахователи, състоянието на дрехата е наш основен приоритет. Не са правени никакви промени, а Ким Кардашиян облече реплика, преди да получи оригинала за галавечерята", пише музеят компанията в изявление.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Ким Кардашиян