Шон Кингстън и майка му арестувани във Флорида за измама на 1 милион долара

Клюки Добави коментар

Американският рапър и певец Шон Кингстън е задържан във Флорида от неделя, 2 юни. Той и майка му са обвинени в измама за над един милион долара, съобщава Асошиейтед прес.

Изпълнителят, който е на 34 години, е ареста на окръг Брауърд. Той е арестуван на 23 май във Форт Ъруин, военна тренировъчна база в калифорнийската пустиня Мохаве, където имал сценична изява. Миналата седмица рапърът се отказа от правото си да се бори срещу екстрадиция в Калифорния и се съгласи да бъде предаден на властите във Флорида.

Майката на Кингстън, 61-годишната Джанис Търнър, беше арестувана в същия ден като сина си, когато спецчасти нахлуха в наетото от него имение във Форт Лодърдейл, щата Флорида.

Двамата са обвинени в организирана схема за измами, кражба в големи размери, кражба на самоличност и свързани с това престъпления, според заповедите за арест, издадени от шерифската служба на окръг Брауърд. В заповедите се твърди, че те са откраднали пари, бижута, автомобил кадилак и мебели.

Американският изпълнител от ямайски произход има хит № 1 с Beautiful Girls през 2007 г. и с работи с Джъстин Бийбър за песента Eenie Meenie, припомня Асошиейтед прес.

Робърт Розенблат, адвокат на Кингстън и майка му, каза , че клиентите му "са уверени в успешното решаване" на казуса.

В документите по делото се казва, че от октомври до март те са откраднали бижута на стойност почти 500 000 щатски долара, повече от 200 000 щатски долара от "Банк ъв Америка", 160 000 щатски долара от автодилър, повече от 100 000 щатски долара от "Фърс рипъблик банк" и 86 000 щатски долара от производител на специализирани легла. Конкретни данни обаче не са предоставени.

Кингстън, чието рождено име е Кишон Андерсън, вече има двегодишна условна присъда за трафик на крадени вещи, отбелязва Асошиейтед прес.

През 2006 г. майка му се признава за виновна за банкова измама за кражба на над 160 000 щата долара и излежава близо 1,5 години в затвора, показват федерални съдебни досиета.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър