Пол Мескал се надява "Гладиатор II" и "Злосторница" да повторят феномена "Барбенхаймер"

Клюки Добави коментар

Ще се превърнат ли "Гладиатор II" и "Злосторница" в културно явление?

Пол Мескал, звездата от предстоящото продължение на "Гладиатор", се надява, че неговият филм и "Злосторница", които ще излязат на екран в САЩ на 22 ноември, ще повторят феномена "Барбенхаймер".

Какво е Барбенхаймер?

"Барбенхаймер" е културно явление от 2023 г., свързано с премиерата на два контрастиращи филма в един и същи ден: "Барби" и "Опенхаймер". Хората намират за забавно и неочаквано тези два филма да излязат заедно и това привлича интереса и към двата филма.

"Wickdiator" не се търкаля много добре на езика, нали? Мисля, че моето предпочитание вероятно ще бъде "Glicked", ако има подобен ефект като този, който имаше за "Барби" и "Опенхаймер"," казва Мескал пред Entertainment Tonight. "Би било изумително, защото мисля, че филмите не биха могли да бъдат по-големи противоположности, а това проработи в този контекст преди. Така че стискам палци хората да излязат и да видят двата филма през премиерния уикенд."

Подобно на Барби и Опенхаймер, "Гладиатор II" и "Злосторница" са популярни филми с противоположни жанрове, които излизат на една и съща дата в САЩ.

​За какво се разказва "Гладиатор II"?

"Гладиатор II" проследява Луций, син на Луцила и племенник на победения Комод от първия филм. Светът на Луций се преобръща, когато домът му е завладян от римската армия. Принуден да стане роб, той поема по пътя на гладиаторите, вдъхновен от легендарния Максимус. На арената Луций се бори за оцеляване, като същевременно оспорва властта на императорите - безмилостните Каракала и Гета.

Филмът се отличава със звезден актьорски състав, включващ Пол Мескал, Дензъл Уошингтън, Педро Паскал, Джоузеф Куин, Фред Хечингер и Кони Нилсен, която се завръща в ролята си от оригиналния "Гладиатор”.

В България "Гладиатор II" излиза на 15 ноември в кината и IMAX.

​За какво се разказва “Злосторница"?

"Злосторница" разказва историята на Елфаба и Глинда, които впоследствие стават съответно Злата вещица на Запада и добрата Глинда в "Магьосникът от Оз". Филмът се фокусира върху необичайното им приятелство и върху това как тези две млади жени се справят с обществените очаквания и със собствените си съдби.

Синтия Ериво вдъхва живот на Елфаба, а Ариана Гранде се превъплъщава в ролята на Глинда. Подкрепят ги актьорите ветерани Мишел Йео в ролята на Мадам Моррибъл и Джеф Голдблум в ролята на Магьосника. Джонатан Бейли се включва в актьорския състав в ролята на Фиеро, обект на любовта и на двете момичета.

В България "Злосторница" излиза в кината и IMAX от 29 ноември.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Пол Мескал