Град в Германия ще открие статуя на свой бивш жител - Елвис Пресли

Свежо Добави коментар

Малкият живописен град Бад Наухайм в запачната част на Германия оповести плановете си да открие бронзова статуя, с която да отдаде почит към един от най-известните си жители - Елвис Пресли, предаде ДПА.

Кралят на рокендрола живее в Бад Наухайм, докато е разпределен като войник в съседния Фридберг от октомври 1958 до март 1960 г.

След месеци работа статуята е завършена през октомври миналата година. Градската управа обаче беше принудена да отмени плановете за откриването й през януари заради коронавирусната пандемия.

Сега властите съобщават, че планират да организират церемонията през август, надявайки се тогава пандемията да е отшумяла. Откриването й ще съвпадне със следващия Европейски фестивал на Елвис в града, който трябва да се проведе от 13 до 15 август.
Дори и днес феновете правят поклонение на местата, свързани с пребиваването на Елвис в Бад Наухайм, някои от които са съхранени от местните власти.

Феновете предложиха идеята за бронзова статуя на Краля на рока през 2018 г., след което се заеха с набирането на средства за проекта.
Като основа за статуята е послужила снимка, вероятно направена през 1959 г., която показва Пресли на пешеходен мост в Бад Наухайм. В бъдеще бронзовото му копие ще стои точно там, където Елвис се е облегнал на парапета по онова време.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър