Япония насърчава младите хора да пият повече алкохол

Свежо Добави коментар

Националната данъчна агенция на Япония обяви конкурс сред хора на възраст от 20 до 39 години за това как да насърчат младите хора да пият алкохол, съобщава Financial Times.

四の友達 - нашите четирима приятели. Участниците в конкурса трябва да представят "нови продукти и дизайни", както и начини за насърчаване на...

四の友達 - нашите четирима приятели. Участниците в конкурса трябва да представят "нови продукти и дизайни", както и начини за насърчаване на пиенето на алкохол.

© Zaji Kanamajina

Отбелязва се, че консумацията на алкохол в Япония е намаляла на фона на намаляващото население, променящия се начин на живот и пандемията от коронавирус. Това води до намаляване на данъчните приходи от този отрасъл.

Конкурсът Sake Viva! ще продължи до началото на септември. Участниците трябва да представят "нови продукти и дизайни", както и начини за насърчаване на пиенето у дома.

"Sake Viva!" е най-новата от дългата история на схеми, предназначени да компенсират последиците от застаряването и намаляването на населението на Япония, както и от променящите се нагласи по отношение на здравето и потреблението.

Японското министерство на здравеопазването изразява надежда, че състезанието ще бъде "разумно" по отношение на количеството алкохол, което може да се консумира.

Според данъчната служба на Япония, докато през 2011 г. алкохолът е представлявал 3% от всички данъчни приходи, до 2020 г. този дял ще спадне до 2%, а средната годишна консумация на алкохол от възрастен човек ще намалее от 100 литра през 1995 г. на 75 литра през 2020 г.

Това не е първият проект на Япония за компенсиране на последиците от застаряващото и намаляващо население на страната и променящите се нагласи към здравето и потреблението, отбелязва FT. По-рано властите стартираха проекта "Насладете се на сакето!", в който участниците трябваше да генерират идеи за популяризиране на алкохолните напитки.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Алкохол #Япония