Съпругът на застреляна случайно от Алек Болдуин​ операторка нае адвокат​

Клюки Добави коментар

Мат Хъчинс, чиято съпруга Халина Хъчинс беше застреляна случайно от актьора Алек Болдуин на снимачната площадка на филма "Rust" миналия месец, е наел адвокат от лосанджелиска фирма във връзка с инцидента, предаде Ройтерс.

© Depositphotos

Брайън Паниш от фирмата Panish Shea Boyle Ravipudi, който по-рано тази година помогна да се постигне споразумение на стойност 2,2 милиарда долара за жертвите на горски пожари и свлачища в Южна Калифорния, ще бъде водещ адвокат, каза говорителката на Хъчинс Аманда Дъкуърт.

Паниш също така представляваше майката и децата на поп певеца Майкъл Джексън в дело за неправомерна смърт.

Правни експерти заявиха, че семейството на Халина Хъчинс може да заведе граждански дела с искане за финансови обезщетения за проявена небрежност, след като пистолетът, който Болдуин е използвал, е изстрелял истински патрон. На актьора е казано, че оръжието е безопасно за използване.

В дните след инцидента Хъчинс беше заснет да се прегръща и разговаря с Болдуин.

Мат Хъчинс, корпоративен сътрудник в американска адвокатска кантора, е поредният, който наема адвокат след стрелбата на 21 октомври, при която беше ранен и режисьорът Джоел Соуза.

Миналата седмица Болдуин и други продуценти на "Rust" наеха адвокатска кантора Jenner & Block да разследва стрелбата.

Алек Болдуин каза, че е съкрушен и е готов да сътрудничи на властите.

Междувременно Асошиейтед прес предаде, че лицето, отговарящо за оръжията на снимачната площадка, на която се случи фаталният инцидент, има подозрения, че някой е поставил истински патрон в пистолета, използван от актьора Алек Болдуин.

"Кой и защо го е поставил там е централният въпрос", каза оръжейничката Хана Гутиерес Рийд в изявление, разпространено от един от нейните адвокати, Джейсън Боулс.
"Хана държеше оръжията заключени, включително през целия обяд на въпросния ден (21 октомври) и инструктира отдела си ги наблюдава, когато изпълнява другите си задължения или е в обедна почивка", казва Боулс.

В изявлението се посочва още, че "Хана е направила всичко по силите си, за да осигури безопасността на снимачната площадка и е прегледала патроните, които е заредила в огнестрелните оръжия този в този ден".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Алек Болдуин