Снимачният екип на филма Rust бил недоволен от условията на труд и безопасносттa

Клюки Добави коментар

В деня на инцидента със стрелба, в която загина операторката Халина Хътчинс, снимачният екип на американския филм с участието на актьора Алек Болдуин изразил недоволство от условията на труд на мястото на снимките, съобщи вчера в. "Лос Анджелис таймс" като се позова на свои източници.

© Depositphotos

По тяхна информация, недоволството на снимачния екип било предизвикано от постоянните промени, логистичните неуредици и забавянето на заплатите.

Освен това, няколко души се оплакали, че не са взети предвид настояванията им за безопасност, след като пистолетът, с който се стреля на снимките, през последните няколко дни поне на два пъти засичал, предаде ТАСС.

Вестникът съобщи, че в четвъртък няколко оператори и помощниците им, часове преди инцидента със стрелбата, напуснали снимачната площадка заради разногласия с продуцентите. Сред хората, които настоявали за подобряване на условията на труд, била и загиналата Халина Хътчинс.

По време на репетиция в четвъртък Болдуин стрелял с реквизитно оръжие, което трябвало да е заредено с халосни патрони, и ранил двама души - Хътчинс и 48-годишния режисьор Джоел Соуза.

По-късно Хътчинс почина, а Соуза беше изписан от болница.

Междувременно продължават разпитите на свидетели на инцидента, съобщи шерифството в окръг Санта Фе. Оттам са потвърдили, че засега не са повдигани обвинения за стрелбата и смъртта на Хътчинс.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Алек Болдуин