Саундтракът от анимацията "Енканто" оглави класацията за албуми на "Билборд"

Свежо Добави коментар

Саундтракът от анимирания мюзикъл "Енканто" на "Дисни" оглави класацията за албуми на "Билборд", като през шестата си седмица в продажба се изкачи от седмото до първото място, съобщи сайтът на изданието.

Това е първият саундтрак начело на класацията от две години, когато честта се падна на "Замръзналото кралство 2" на "Дисни".

От "Енканто" са продадени 72 000 еквивалентни албумни единици миналата седмица в САЩ, повечето в стрийминг. Най-популярните песни от албума са "We Dont Talk About Bruno" и "Surface Pressure". Саундтракът, написан от Лин-Мануел Миранда, беше издаден на 19 ноември миналата година в САЩ, преди филмът да излезе по екраните. "Енканто" е едва шестият саундтрак от анимация, оглавявал класацията на "Билборд" за албуми от 1956 г., след "Замръзналото кралство" и продължението му "Любопитният Джордж", "Покахонтас", "Цар Лъв" (1994). Всички освен "Любопитният Джордж" са от филми на "Дисни".

На второ място в класацията "Билборд 200" е албумът "30" на Адел, който шест седмици беше на първото място.

Трети е "Dangerous: The Double Album" на Морган Уолън. Той празнува цяла година в класацията "Билборд 200", като беше начело 10 седмици и неотдавна беше обявен за най-популярния албум през годината в нея.

Следват "Sour" на Оливия Родриго и "Red (Taylor's Version)" на Тейлър Суифт.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Билборд