Кучешките сватби стават все по-популярни в Китай

Любопитно Добави коментар

Това е сватба мечта, на фона на живописен пейзаж, с бяла дантелена рокля и превъзходна торта. Перфектният ден за голдън ретрийвърите Брий и Бонд, които скрепиха връзката си пред най-близките си хора и кучета, съобщи Ройтерс.

Сватбите на домашни любимци се увеличават в Китай, където правителствената политика не успява успешно да насърчи повече хора да се женят в бързо застаряващото общество, в което населението намалява, а нивата на бракове и раждаемостта остават ниски.

Новата тенденция се подхранва от популярността на домашните любимци и нарастващото желание да се харчи за тях. Разходите за косматите компаньони през 2023 г. са се увеличили с 3,2 на сто до 279,3 милиарда юана (38,41 милиарда щатски долара) в сравнение с предходната година, сочат данни от сектора.

"Хората правят сватби. Защо да няма сватби и за кучета?", каза Рай Лин, стопанинът на Брий, след като я е завел до олтара, където Брий се врече винаги да споделя лакомствата със съпруга си Бонд и да играе с него.

През 2023 г. в градовете в Китай живеят повече от 116 милиона котки и кучета, сочат данни на изследователската компания Acuity Knowledge Partners. Ако бъдат разпределени равномерно сред градското население на Китай, това ще означава, че приблизително всеки осми китаец притежава котка или куче, като мнозинството от стопаните на домашни любимци са на възраст под 40 години според информацията от изследователската компания.

Лин и приятелката му Джиджи Чън, които казват, че бързат да се оженят, внимателно са планирали кучешката сватба в продължение на няколко месеца. Наели са професионални фотографи, създали са дизайн на сватбени покани и са поръчали торта за 800 юана, украсена с фигурки, наподобяващи Брий и Бонд. Ян Тао, в чиято пекарна в Шанхай за лакомства за домашни любимци е изработена тортата за сватбата, каза, че първоначално била изненадана, че хората поръчват сватбени торти за кучетата си.

"Смятам, че ще има все повече и повече кучешки сватби", каза Ян и добави, че вече е подготвяла кетъринга за няколко подобни церемонии, откакто е открила пекарната си през 2022 г. Вече получихме поръчка за след няколко месеца и тя е пак за кучешка сватба, добави тя.

Лин каза, че се надява церемонията да даде на Брий и Бонд усещане за ритуал. Той добави, че се надява скоро да има и малки кученца.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #домашни любимци