Певецът Уикенд получи най-много номинации за музикалните награди на "Билборд"

Свежо Добави коментар

Уикенд получи най-много - 17 номинации за музикалните награди на "Билборд", съобщи ЮПИ.

Сред категориите, в които той се бори за отличие са за най-добър изпълнител, най-добър певец, най-добър ар енд би певец.

По брой на номинации след него се нарежда рапърката Доджа Кет, която тази година се състезава за 13 отличия. Сред номинациите, които получи са за най-добър изпълнител, най-добра певица, най-добра ар енд би певица.

Джъстин Бийбър, Кание Уест и Оливия Родриго имат по 13 номинации, а Дрейк е с 11. С по девет са Дуа Липа и Ед Шийран.

Освен Уикенд и Доджа Кет за приза за най-добър изпълнител се борят Дрейк, Оливия Родриго и Тейлър Суифт.

В категорията за най-добър певец Уикенд се конкурира с Дрейк, Ед Шийран, Джъстин Бийбър и Лил Нас Екс.

Доджа Кет пък е номинирана за най-добра певица заедно с Адел, Дуа Липа, Оливия Родриго и Тейлър Суифт.

За отличието на "Билборд" за най-добра група/дуо се състезават Би Ти Ес, "Глас енимълс", "Имеджин драгънс", "Мигос" и "Силк соник".

За най-добър албум се конкурират Адел с “30”, Доджа Кет с “Planet Her”, Дрейк със “Certified Lover Boy”, Морган Уолъс с “Dangerous: The Double Album”, както и Оливия Родриго с тавата “Sour”.

Номинираните за най-добра песен, стигнала до класацията Хот 100 на “Билборд”, са “Kiss Me More” на Доджа Кет и Сиза , "Levitating" на Дуа Липа, “Good 4 U" на Оливия Родриго, "Stay" на Кид Ларой и Джъстин Бийбър, както и "Save Your Tears" в изпълнение на Уикенд и Ариана Гранде.

29-ата церемонията за връчването на отличията на списание “Билборд” ще бъде на 15 май в Лас Вегас и ще се излъчва по Ен Би Си.

Номинациите за наградите на "Билборд" се основават на продажбите на албумите и синглите, включително в стрийминг платформите, по радиото. Отчита се и социалната ангажираност. Те не се избират от жури или професионална организация.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #The Weeknd