Оръжието, с което Алек Болдуин уби операторка, не е било напълно проверено

Клюки Добави коментар

Оръжието, с което Алек Болдуин произведе фаталния изстрел на снимачната площадка на филма "Rust" и уби операторка, не е било напълно проверено, че е безопасно, преди да бъде дадено на актьора, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като цитираха разследващите.

© Depositphotos

Нови подробности за трагичния инцидент бяха разказани на пресконференция от шерифа на Санта Фе Адан Мендоса и районния прокурор Мери Кармак-Олтуиз.

Според шерифа на снимачната площадка е имало самонадеяно отношение към безопасността преди стрелбата, отнела живота на Халина Хътчинс.

Хана Гутерес (24 г.), отговаряла за оръжията в продукцията, разказала пред разследващите, че е проверила пистолетите, но не е открила истински патрони.

Помощник-режисьорът Дейв Холс пък заявил, че "е трябвало да провери всички" патрони в оръжието, преди да го даде на Болдуин, но не е направил това.

Досега се твърдеше, че на актьора е бил връчен пистолет, смятан за безопасен. Оръжието му е дадено от Холс, който пък го взел от количка, използвана от Гутерес.

Засега не са предявени обвинения на никой, но разследващите не изключват нито една възможност. Според правни експерти, цитирани от Ройтерс, Холс и Гутерес са хората, които могат да бъдат дадени на съд, ако се стигне до това.

Гутерес, чиято длъжност официално е оръжейник на снимачния екип, твърди, че патроните не са били обезопасени на снимачната площадка по време на обедната почивка преди репетицията на кадрите със стрелбата на Болдуин.

Според документите тя е казала пред разследващите, че огнестрелните оръжия са съхранявани в сейф, прибран в бял камион по време на почивката, както и че никога не е имало истински боеприпаси на снимачната площадка. Според нея "само няколко души" са имали достъп до сейфа и са знаели комбинацията, за да го отворят.

Съдия е одобрил искане на разследващите да претърсят камиона.

От снимачната площадка са иззети 600 предмета за доказателствен материал, сред които три оръжия, 500 боеприпаси, като се смята, че някои от тях са истински, дрехи и аксесоари, обясни шериф Мендоса. Част от всички тях са изпратени за анализи в лаборатория на ФБР.

Мендоса подчерта, че Болдуин, Холс и Гутерес съдействат на разследването.

Преди седмица на снимачната площадка на уестъръна "Rust" в Ню Мексико актьорът Алек Болдуин простреля фатално с реквизитен пистолет операторката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоуел Соуза.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Алек Болдуин