Малък брой американци са се заразили с COVID-19 след пълна имунизация

Здраве Добави коментар

Едва 0,01 процента от американците са били повторно инфектирани след проведен пълен курс на имунизацията срещу Ковид-19 в периода януари-април, предаде Франс прес.

© Jakayla Toney

Агенцията цитира доклад на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ, който доказва голямата ефикасност на ваксините срещу коронавируса.

Проучването е обхванало 101 милиона души, които са преминали през пълен курс на ваксинация в периода 1 януари - 30 април. Били са регистрирани 10 262 заразявания в период от две седмици след получаването на втората игла, или на единичната, при одобрените ваксини на "Пфайзер", "Модерна" и "Джонсън енд Джонсън".

Сред споменатите инфектирани 6 446 или 64% от случаите са били регистрирани при жени, а средната възраст на пациентите е била 58 години. Безсимптомни се оказали 2 725 души. Седемстотин и шест пациенти са били хоспитализирани и 132 са починали поради причини, свързани с COVID-19.

Като цяло числата изглеждат така: 0,01 % от напълно ваксинираните хора са били повторно инфектирани, 0,0007 процента са били хоспитализирани и 0,0001 % са починали.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #covid-19 #коронавирус