Как жените могат да намалят риска от заразяване с COVID-19?

Здраве Добави коментар

Проучване установи малък, но значителен спад в риска от заразяване с COVID-19 при жените, но не и мъжете, които са приемали мултивитамини, витамин D, омега-3 мастни киселини или пробиотици.

© Freepik

Изследователи от Кралския колеж в Лондон анализираха информация от 1,4 милиона потребители на мобилно приложение, което проследява симптомите на коронавирус във Великобритания, САЩ и Швеция. Участниците са отговорили на въпроси относно редовната им употреба на хранителни добавки.

Потребителите на приложението също съобщават резултатите от тестовете за COVID-19 и дали са имали симптоми на заболяването.

„Нашето изследване е наблюдателно проучване, а не клинично изпитване, така че не можем да дадем ясна препоръка въз основа на данни, с които разполагаме“, предупреждава д-р Кристина Менни от Кралския колеж в Лондон.
Докато не получим допълнителни доказателства за ролята на добавките от клинично контролирани проучвания, препоръчваме ви да следвате препоръките [Националната здравна служба] за използването на витамини като част от здравословното и балансирано хранене“, добавя тя.
Пастата за зъби и водата за уста деактивират 99,9% COVID-19

Вижте повече

Пастата за зъби и водата за уста деактивират 99,9% COVID-19

Лабораторните тестове на Colgate показват, че пастата за зъби и водата за уста деактивират 99,9% от вируса, който причинява COVID-19

Оказва се, че сред жените, приемали мултивитаминен комплекс, както и витамин D, омега-3 мастни киселини и пробиотици, рискът от заразяване с коронавирус е до голяма степен намален в сравнение с тези, които са пренебрегнали допълнително да стимулират собствения си имунитет. Експертите отбелязват, че няма такъв ефект сред мъжете.

Също така изследователите с изненада са установили, че само жените се възползват от въпросните четири добавки.

Два нови смарт продукта срещу бактерии и вируси във въздуха, включително COVID-19

Вижте повече

Два нови смарт продукта срещу бактерии и вируси във въздуха, включително COVID-19

  IoT компанията Алтерко Роботикс разработва 2 нови смарт продукта, които ще помогнат в борбата срещу вирусите, включително COVID-19. Това сa иновативните уреди за...

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър