Дейвид Гарет записа "Аве Мария" с Андреа Бочели

Свежо Добави коментар

Дейвид Гарет записа "Аве Мария" с Андреа Бочели. Песента e част от предстоящия албум на виртуозния цигулар, който на 30 август гостува на софийския стадион "Юнак", съобщават организаторите.

Новият албум е озаглавен Iconic и ще излезе на 4 ноември, а песните в него са вдъхновени и посветени на легендарните цигулари Дворжак, Глук, Менделсон, Шуман и още много други, на които Гарет се възхищава от дете. Новата продукция ще включва и дуетни аранжименти с бившия му учител Ицхак Пърлман, както и със звездния италиански тенор Андреа Бочели.

До октомври продължава европейското турне на Дейвид Гарет, наречено Alive. Сред песните, които публиката ще чуе у нас са на 30 август на стадиона, са Staying Allive, What a Wonderful World, Beauty and the Beast и Imagine, рок хитовете Enter Sandman и Paint it Black, както и интерпретациите на класически творби като "Конфутатис" на Моцарт и "Танц на рицарите" на Прокофиев.

Както писа БТА, локацията на концерта бе променена заради очакваните по-високи температури, както и възможността за още по-подходяща атмосфера под открито небе, която цигуларят и екипът му искат да създадат за българската публика.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър