Човекът, дал заредения пистолет на Алек Болдуин, проговори

Клюки Добави коментар

Помощник-режисьорът, подал зареден пистолет на Алек Болдуин, с който той простреля двама души на снимачна площадка, проговори пред в. "Ню Йорк пост", съобщиха Ройтерс и АФП.

© Depositphotos

В изявление за вестника Дейвид Холс не разкрива подробности от инцидента в Ню Мексико, но казва, че е "шокиран и натъжен" от смъртта на операторката Халина Хъчинс.

Според съдебните документи Холс е казал на Болдуин, че пистолетът е безопасен, когато му го е подавал по време на репетиция за нискобюджетен уестърн. Той е признал пред разследващите в Санта Фе, че не е проверил оръжието.

"Халина Хъчинс не беше само един от най-талантливите хора, с които съм работил. Тя беше и приятелка" - пише Холс. Надявам се, че тази трагедия ще накара киноиндустрията да прегразгледа ценностите и практиките си".

Болдуин заяви в неделя, че ще подкрепи ограничения за използването на оръжия в киното и телевизията.

Преди 10 дена на снимачната площадка на уестърна "Rust" в Ню Мексико актьорът Алек Болдуин простреля фатално с реквизитен пистолет операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоуел Соуза, стоящ зад нея.Не е ясно как бойните патрони са се озовали на снимачната площадка. За оръжията в продукцията е отговаряла 24-годишната Хана Гутерес.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Алек Болдуин