Алек Болдуин сподели коментари оспорващи слуховете за хаос на снимачна площадка

Клюки Добави коментар

Актьорът Алек Болдуин сподели съобщение в социалните медии, оспорващо твърденията за хаос и неглижиране на безопасността на снимачната площадка на уестърна "Rust", преди случайно да застреля и убие операторката Халина Хъчинс, предаде Ройтерс.

© Depositphotos

С надпис "Прочети това" Болдуин публикува в Инстаграм коментари на Терез Магпейл Дейвис, служителка в гардеробната.

"Писна ми от тази история. Твърденията, че сме претоварени и работим в опасни, хаотични условия, са пълни глупости", гласи коментар на Дейвис.

На 21 октомври операторката Халина Хъчинс беше убита от куршум, изстрелян от пистолет, който Болдуин използва по време на репетицията на сцена на снимачната площадка на "Rust" в Ню Мексико. На Болдуин е казано, че оръжието е "студено" или безопасно за използване, според съдебните документи от шерифския отдел на Санта Фе, който разследва инцидента.

Властите съобщиха, че операторите са напуснали снимачната площадка преди инцидента, за да протестират срещу условията на труд. Шерифът на окръг Санта Фе Адан Мендоса миналата седмица каза, че според него е имало известно "самоуспокоение" по отношение на безопасността.

Адвокатите на оръжейника, отговарящ за оръжията, използвани по време на снимките казват, че продукцията е била опасна поради различни фактори, включително липсата на срещи за безопасността.

Дейвис обаче казва, че екипът е имал няколко срещи за безопасност, "понякога няколко на ден". По думите й продуцентите са били едни от най-достъпните и сърдечни, с които някога е работила". "Притесненията бяха чути и разрешени", пише тя.

Дейвис не е отговорила на молбите за коментар.

Алек Болдуин, който също е сред продуцентите на филма, каза, че е с разбито сърце, и че ще подкрепи ограниченията за използването на истински оръжия на филмови и телевизионни снимачни площадки.

Продуцентската компания Rust Media Productions заяви, че не е била уведомена за никакви официални оплаквания и е наела адвокатска кантора, която да разследва инцидента.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Алек Болдуин