Правите грешка: Не слагайте ръка пред устата си при кихане!

Здраве Добави коментар

Всеки път, когато кашляме и кихаме освобождаваме около 3000 миниатюрни капки, които могат да съдържат до 2000 вируса, изчислиха учени от Сингапур.

Опитвали ли сте се някога да потиснете кихането си? Сигурно да и със сигурност това не ви се е получило много пъти. Става дума за рефлекса на организма да изхвърля микробите и токсините.

При този рефлекс много от вас инстинктивно покриват устата си с ръка, така че съдържащите се в слюнката микроби, да не бъдат предадени на хората наоколо.

Или това е въпрос и навик на добро възпитание, на който са ви учили от малки.

Въпреки това, според д-р Винсънт Хил, този навик трябва да се промени.

Когато имате порив да кихнете, би трябвало и устата, и носа да ги покриете с кърпичка, за предпочитане за еднократна употреба, която можете веднага да изхвърлите.

Ако кихнете с ръка пред устата, например в обществения транспорт или другаде, лесно можете да пренесете вирусите и бактериите на хората около вас, защото посредством ръцете си ги прехвърляте на други повърхности.

За щастие има решение, което е много просто. Дори и да нямате салфетка под ръка, използвайте това, което имате. Например, най-добрият вариант е да кихнете в ръкава си.

Най-важното, не забравяйте да измиете ръцете си. Също така е добра идея е също да измиете мястото около устата си със сапун, особено ако планирате да целунете детето си, партньора или някой друг, за да не му подарите някой вирус.

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър