Елизабет Втора отказва напълно от консумацията на алкохолни напитки

Клюки Добави коментар

Британската кралица Елизабет Втора е решила напълно да се откаже от консумацията на алкохолни напитки, съобщи в. "Дейли телеграф".

Кралица Елизабет Втора и принц Филип

Кралица Елизабет Втора и принц Филип

© Depositphotos

Тя се е съобразила с препоръките на лекаря си. Медицинският съвет не е свързан със здравословни проблеми на кралицата и е даден като "предпазна мярка", твърдят източници, близки до Бъкингамския дворец.

Елизабет Втора тази година навърши 95 години. Кралицата е решила да спази лекарската препоръка, тъй като иска да е в отлична форма за отбелязването на седемдесетата годишнина от възкачването си на престола, която ще бъде през 2022 г.

"Тя иска да се чувства възможно най-добре, за да се наслади на предстоящите летни тържества, а наскоро лекарите й казаха, че ограничаването на алкохола ще бъде от голяма полза. Кралицата никога не е пила много," обяснява източникът на в. "Дейли телеграф".

Елизабет Втора понякога си позволява алкохолна напитка вечер, според британските медии. Тя е любителката на сухо мартини, като честта да го приготвя винаги е била на покойния й съпруг принц Филип. Той почина през април.

Известно е също, че кралицата не обича шампанско, а по време на приеми, на които се сервира пенливото вино, тя само се преструва, че пие.

Елизабет Втора по принцип не е почитателка на виното с малки изключния. Тя обича английски джин, твърдят британските медии.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: # Елизабет Втора #Алкохол