Чешка певица почина от Ковид-19, след като умишлено се е заразила

Клюки Добави коментар

Чешка фолклорна певица почина от Ковид-19, след като умишлено се е заразила с новия коронавирус, съобщи Би Би Си, като цитира сина й.

© Fusion Medical Animation

Изпълнителката Хана Хорка (57 г.) не е била ваксинирана и в социалните мрежи е написала, че се възстановява след положителен тест. Два дни по-късно обаче е починала.

Синът й, Ян Рек, разказва, че жената се е заразила целенасочено, когато той и баща му се разболели. Певицата искала да получи "зелен" сертификат.

Мъжете от семейството, които са напълно ваксинирани, се заразили с новия коронавирус около Коледа. Хорка решила да остане при тях, за да преболедува.

"Трябваше да се изолира за една седмица, защото ние бяхме с положителни тестове. Тя обаче остана с нас през цялото време", разказва Ян Рек.

В Чехия се изисква документ за ваксинация или за преболедуване за достъп до много социални и културни институции, кина, барове и кафенета.

Хана Хорка е пеела в най-стария фолклорен състав в Чехия - "Асонанце". Тя искала да се зарази с Ковид-19, за да не се съобразява повече с ограниченията, казва Рек.

Два дни преди да почине, Хорка написала в социалните мрежи, че се възстановява: "Ще има театър, сауна и концерт".

В деня на смъртта си, миналата неделя, певицата заявила, че се чувства по-добре и дори се приготвила, за да отиде на разходка. Изведнъж усетила болка в гърба и отишла да си полегне. Десет минути по-късно починала.

Въпреки че Хана Хорка не е била ваксинирана, тя не е вярвала в конспирациите, които се разпространяват, категоричен е синът й.

"Нейната философия беше, че е по-добре да се разболее от Ковид-19, вместо да се ваксинира. А не че ще й бъде поставен микрочип или нещо подобно", споделя той.

Младият мъж се надява, че историята на майка му ще убеди хората да се ваксинират.

"Ако имате примери от истинския живот, това е по-силно от графики и числа", е мнението на Ян Рек.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: # Covid-19 #коронавирус