Английският крал Чарлс е с току-що диагностицирано раково заболяване

Клюки Добави коментар

Британският крал Чарлз Трети е бил диагностициран с форма на рак и ще отложи публичните си прояви

© Цветан Лиловски/Cvetan Lilovski, Bulphoto

По време на скорошната болнична процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простатата беше открит друг проблем, който предизвиква безпокойство. Последвалите диагностични тестове са идентифицирали форма на рак. Това научи току-що кореспондентът на Булфото в Лондон Цветан Лиловски от кралския пресофис. Ракът не е на простатата, както бихте предположили в контекста на прегледа, подчертават от двореца.

Кралят днес е започнал лечение по график, през което време е посъветван от лекарите да отложи публичните си изяви. През целия този период Чарлс ще продължи да се занимава с държавните дела и официалните документи, както обикновено.

Кралят е избрал да сподели диагнозата си, за да предотврати спекулации и с надеждата, че може да помогне на общественото разбиране за всички хора по света, които са засегнати от рак.

Бъкингамският дворец не разкри подробности за вида на онкологичното заболяване на крал Чарлз Трети, но източник от кралския двор съобщи, че не става въпрос за рак на простатата.

"Нямам съмнения, че той ще се излекува много бързо и зная, че цялата страна ще му пожелае оздравяване", заяви по повод заболяването на краля британският премиер Риши Сунак.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #​Принц Чарлз