Жизел Бюндхен: Как храната ме спаси от депресия и паника

Клюки Добави коментар

Супермоделът Жизел Бюндхен разкрива как е преодоляла тежка депресия и панически атаки чрез промяна на начина си на хранене.

© gisele/Instagram

Жизел Бюндхен твърди пред американско предаване “The View”, че е успяла да превъзмогне тежката депресия и пристъпите на паника като е променила начина си на хранене.

"Нямах представа, че е свързано с начина ми на живот, а храната беше голяма част от него", спомня си тя. "Не бях обърнала внимание на това. Просто се движех със 100 мили в час."

Тя е потърсила помощ от природолечител, след като обичайните методи на лечение не са ѝ помогнали.

"Той ми каза: "Жизел, трябва да променим диетата ти", спомня си тя. "А аз казах: "Диета? Какво общо има това с пристъпите на паника? А той: "Не, всичко е свързано с нея".

По съвет на природолечителя да промени диетата си, Бюндхен, която пиела кафе, пушела и се хранела зле, осъзна въздействието на начина си на живот върху здравето си.

След като променя начина си на хранене и започва да практикува йога и медитация, тя постига значителни подобрения.

"Всичко се промени", разказва тя. "Станах различен човек. Започнах да практикувам медитация. Започнах да практикувам йога. Започнах да практикувам дихателна техника. Това беше дълго пътуване."
Тя отбелязва: "За мен храната е лекарство."

Освен с фитнес на закрито Жизел Бюндхен се отдава и на дейности на открито, като сърф, плуване, конна езда и волейбол. Сутрешният ѝ режим обикновено включва пиене на хладка вода с лимон и келтска сол, понякога придружено от яйца, ако е спортувала. Освен това от време на време се наслаждава на смутита, но избягва да консумира бяла захар, която смята за вредна съставка.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Жизел Бюндхен