Снимките на "Рицарят на седемте кралства" започнаха!

Афиш Добави коментар

Върнете се във Вестерос 100 години преди "Игра на тронове" с новата предистория "Рицарят на седемте кралства"! ! Ето първа снимка на Питър Клафи в ролята на сер Дънкан Високия.

© HBO

Снимките на "Рицарят на седемте кралства" - новата предистория, развиваща се във вселената на "Игра на тронове", вече са в ход. Продукцията се осъществява в Белфаст, Северна Ирландия, където беше заснет и емблематичният сериал. Тази предистория разказва за живота на сер Дънкан Високия (Дънк), любезен, но неопитен рицар, и неговия дребен оръженосец Ег, таргариенски принц, докато те пътуват из Вестерос. Беше публикувана и първата снимка на Питър Клафи в ролята на сер Дънкан. Беше публикувана и първата снимка на Питър Клафи в ролята на сер Дънкан.

"Рицарят на седемте кралства" ни връща в познатия свят на Вестерос, но в нова епоха, изпълнена с колоритни герои. По това време на Железния трон все още седи родът Таргариен и споменът за последния дракон все още не е изчезнал от паметта на живите. А героите дори не подозират, че ги очакват велики съдби, мощни врагове и смели подвизи.

Сериалът е базиран на новелата на Джордж Р. Р. Мартин „Странстващият рицар” и последвалите я разкази в сборника ”Рицарят на седемте кралства”. Събитията в сериала се развиват около 100 години преди тези в "Игра на тронове" и 100 години след "Домът на дракона".

Вижте повече

HBO разкрива звездите на най-новата предисторията на „Игра на тронове“

HBO намери своите Дънк и Ег. Питър Клафи и Декстър Сол Ансел ще изпълняват главните роли в предисторията на сериала "Игра на тронове" - "

Към вече обявените Питър Клафи в ролята на сър Дънкан Високия и Декстър Сол Ансел в ролята на Ег, се присъединяват:

  • Фин Бенет като Ерион Таргариен. Принц Ерион Таргариен е вторият син на Мекар Таргариен и брат на Ег. В книгите Ерион е представен като арогантен и жесток.
  • Бърти Карвел като Бейлор Таргариен. Принц Бейлор Таргариен е най-големият син и наследник на крал Дейрон II Таргариен. Той е опитен и уважаван рицар, спечелил прозвището "Разбивач на Копия" след знаменита победа в рицарски турнир. Служи като Ръка на краля на баща си.
  • Танзин Крауфорд като Тансел. Тансел е кукловод от Дорн. Тя привлича вниманието на сер Дънкан.
  • Даниел Ингс като Лионел Баратеон. Сер Лионел Баратеон е бъдещият лорд на Бурен край. В книгата той е описан като напет великан и страховит боец.
  • Сам Спрюел като Мекар Таргариен. Принц Мекар Таргариен е четвъртият син на крал Дерон II Таргариен и баща на Ег. В книгите той е строг и сериозен.

Наскоро Бенет изигра офицер Питър Приор в "Истински детектив: Тъмната страна.” Карвел наскоро се превъплъти в образа на бившия министър-председател Тони Блеър в сериала "Короната". Крауфорд е участвала в сериала на Hulu "Tiny Beautiful Things", австралийския сериал "Swift Street" и сериала на Apple TV+ "Servant". Ингс наскоро се снима с Тео Джеймс и Кая Скоделарио в сериала на Нетфликс "Джентълмените". Спрюел изигра злодея Оле Мънч в петия сезон на "Фарго".

Първият сезон на "Рицарят на седемте кралства" ще има шест епизода. Сара Адина Смит ще режисира три от епизодите, а Оуен Харис ще режисира останалите. Сценаристи на сериала са Мартин и Айра Паркър.

Макар че точната дата не е потвърдена, HBO обяви, че премиерата на "Рицарят на седемте кралства" ще бъде някъде през 2025 г. „Игра на тронове“ и „Домът на дракона“ са налични за стрийминг в Max.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър