Принц Уилям и Хари реагираха на доклада относно интервюто с принцеса Даяна

Клюки Добави коментар

Заключенията на независим доклад относно интервюто с принцеса Даяна, взето от журналиста Мартин Башир за телевизия Би Би Си, предизвикаха скандал вчера. Отзвукът от него продължава с реакцията на синовете на Даяна и принц Чарлз - Уилям и Хари, предадоха световните агенции.

Вчера изводите на доклада бяха, че журналистът Мартин Башир си е послужил с измама, за да склони принцеса Даяна да даде интервюто, излъчено от Би Би Си през 1995 г. В него Даяна правеше разкрития за брака си, намеквайки, че в него има трима души, визирайки по този начин за отношенията на Камила Паркър-Боулс и Чарлз, и признаваше, че тя самата има връзка, припомня Франс прес.

Вижте повече

Измамни методи са били използвани за получаването на интервю от лейди Даяна

Британският журналист Мартин Башир си е послужил с измама, за да склони принцеса Даяна да даде разобличаващото си интервю, излъчено от Би Би Си през 1995...

За да се добере до Даяна журналистът Башир се свързал с брат й Чарлз Спенсър и го измамил, показвайки му фалшиви банкови извлечения, че службите за сигурност са плащали на двама души в кралския двор, за да следят сестра му. Именно това накарало братът на Даяна да й представи журналиста и да се стигне до интервюто, гледано от 22,8 милиона зрители.

Вчера журналистът Мартин Башир се извини за стореното от него, но приветства смелото решение на принцесата да разкаже историята си, да говори храбро за трудностите, с които тя се е сблъскала. Той обаче отрече фалшивите банкови извлечения да са били аргументът, довел до интервюто.

Но това не успокои страстите. Принц Уилям обвини директно Би Би Си, че чрез своите пропуски по случая с интервюто е подхранила страховете, параноята и самотата на Даяна в последните години, които той е прекарал с нея, както и че е отровила отношенията й с принц Чарлз.

"Според мен разочароващият начин, по който беше получено това интервю, значително повлия на онова, което моята майка каза. Интервюто имаше голям принос за влошаването на отношенията на родителите ми и оттогава нарани безчет други хора", каза Уилям.

Принц Хари не остана по-назад от брат си и осъди практиките на Би Би Си.

"Вълнообразният ефект от тази култура на експлоатация и на практики, противоречащи на всякаква етика, в крайна сметка й отне живота", заяви той, говорейки за смъртта на майка си.

Би Би Си отправи писмено извинение на принцовете Уилям и Хари, на принц Чарлз и на брата на Даяна, допълва Би Би Си.

Според Уилям обаче корпорацията се е провалила изяло в разследването на въпроса с интервюто и е прикрила елементи, които не са й се понравили по случая.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Принц Уилям #Принц Хари