Принц Хари окачестви термина "Мегзит" като женомразки

Клюки Добави коментар

Принц Хари окачестви като женомразки термина "Мегзит" - фраза, използвана от британската преса, за да опише неговото и на съпругата му Меган решение да се откажат от кралските си задължения, предаде Ройтерс.

Хари сподели виждането си във видео в рамките на дискусия, наречена "Интернет машината на лъжата" ("The Internet Lie Machine") и организирана от американското списание за технологии и култура "Wired".

По думите на принц Хари терминът е пример за онлайн и медийна омраза. "Може би хората знаят това, а може би не, но "Мегзит" беше или е женомразки термин и беше създаден от трол. Подхранван от кралските кореспонденти, той растеше и растеше и се разпространи в масовите медии. Но започна с трол", заяви той, без да разкрива подробности.

Хари и Меган се преместиха в Калифорния миналата година, за да водят по-независим живот. Принцът каза, че една от причините за напускането им е расисткото отношение от страна на британските таблоиди към съпругата му, чиято майка е чернокожа, а баща й е бял.

Проучване, публикувано през октомври от медийните анализатори Bot Sentinel, идентифицира 83 акаунта в Туитър, които са отговорни за 70 процента от омразното съдържание и дезинформация, насочени към Меган и Хари.

Визирайки проучването, Хари каза, че "може би най-тревожната част от него е броят на британските журналисти, които са взаимодействали с тях и са подхранвали лъжите, връщайки ги обаче като истина.

От тогава херцогът и херцогинята на Съсекс водят кампания срещу негативността в социалните мрежи, която според тях засяга психичното здраве на хората. По думите на Хари дезинформацията е "глобална хуманитарна криза".

Говорейки за майка си принцеса Даяна, която загина в Париж в автомобилна катастрофа, докато беше преследвана от папараци, Хари допълни: "Познавам добре тази история. Загубих майка си заради този самопроизведен бяс и очевидно съм решен да не загубя майката на децата си заради същото нещо".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Принц Хари