Принц Хари, Меган и нейната майка почти са катастрофирали по вина на папараци

Клюки Добави коментар

Британският принц Хари, съпругата му Меган и нейната майка почти са катастрофирали след автомобилно преследване от папараци в Ню Йорк, съобщиха световните агенции, позовавайки се на говорителя на принц Хари.

© Maick Maciel

Преследването е станало след като двойката е присъствала на церемония по награждаване на подкрепящата жените Фондация "Мис". Мегън Маркъл е получила отличие за своята работа.

Снимки в социална медия показват Хари, Меган и майката на Меган Дория Рагланд в такси. "Снощи херцогът и херцогинята на Съсекс и госпожа Рагланд са били преследвани и почти са катастрофирали заради агресивни папараци", каза говорителят на принц Хари в своето изявление.

Преследването е продължило над два часа и е предизвикало множество заплахи за сблъсъци с други коли на пътя, с пешеходци и с двама служители на нюйоркската полиция.

Хари и Меган се оттеглиха от кралските си задължения през 2020 г. и се преместиха в САЩ. Една от изтъкнатите от тях причини беше агресивното поведение на медиите.

Принцът е споделял гнева си от поведението на пресата, която обвинява за смъртта на майка си принцеса Даяна. Принцесата почина при катастрофа с лимузина в Париж след преследване от папараци.

Случаят веднага предизвика сравнения с катастрофата, в която загина принцеса Даяна през 1997 г.

Полицията в Ню Йорк все още не е коментирала инцидента с преследването на Хари и Меган от папараци във вторник вечер.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс каза пред журналисти, че все още не е получил пълния доклад за случилото се. Той нарече "безразсъдно и безотговорно" преследването на хора с моторни превозни средства в гъстонаселен град и допълни: "Двама от нашите служители можеха да пострадат."

Макар че една публична личност е интересна за аудиторията, това никога не може да се превръща в заплаха за чиято и да било сигурност, гласи изявлението на херцозите на Съсекс по повод инцидента в Ню Йорк.

През 2020 г. британският парламент свали охраната на двойката, която се премести в Калифорния. Тогава бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че американското правителство не може да плаща за сигурността на херцозите. Принц Хари и съпругата му казаха, че плащат сами за охраната си.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Принц Хари #Меган Маркъл