Мария Бакалова изрази подкрепа за Украйна

Клюки Добави коментар

Актрисата Мария Бакалова изрази подкрепа за Украйна по време на церемонията за връчването на наградите "Изборът на критиците", писа електронното издание на в. "Ню Йорк таймс".

Тя беше сред звездите, които обявяваха носителите на отличията в Лос Анджелис. Миналата година Мария Бакалова спечели приза "Изборът на критиците" за най-добра актриса в поддържаща роля за участието си в "Борат 2". За нея тя имаше номинация и за "Оскар".

"Аз съм от България, а родният ми град е само на няколкостотин мили от Украйна", каза Бакалова, преди да връчи отличието за най-добра актриса в поддържаща роля. "Събрали сме се заедно в тази специална вечер и искам да отделя момент, за да призная храбростта на народа на Украйна, защитаващ правото си на независимост и демокрация."
"Искрено се надявам, че ще се съберем и ще поставим началото на нова ера на културен и творчески обмен между Източна Европа и Холивуд, който беше основополагаща сила на творчеството през 20-ти век", продължи тя. "Надявам се моето послание да стигне до украинския народ: Виждаме ви. Ние сме с вас. И сърцата ни са с вас."

Мария Бакалова е от Бургас, който се намира на по-малко от 1200 километра (750 мили) от украинската столица Киев, уточнява в. "Ню Йорк таймс".

Темата за войната в Украйна засегна и Били Кристъл, който получи награда за цялостен принос. Той обясни, че бабите му са били родом от Одеса и Киев и са избягали в САЩ.

"Техният смях – първият смях, който чух в живота си – е горивото, с което двигателят ми работи и днес", каза Кристъл. "Моля се някакси, по някакъв начин, да може смях и радост отново да има в онази част на света".

Звездата от "Тед Ласо" Хана Уодингам, която се качи на сцената, за да приеме отличието за най-добър комедиен сериал от името на екипа, говори за "бебетата в Украйна, които са напълно погубени от този отвратитeлен, отвратителен порой от насилие. Моля, помислете за тях колкото можете, и дайте колкото можете".

Преди да обяви наградата за най-добър филм, треньорът на отбора от Националната футболна лига на САЩ "Лос Анджелис Рамс" Шон Маквей даде микрофона на своята годеница, Вероника Хомин, която е родом от Украйна. „Гордо стоя със сънародници ми украинци и се възхищавам на тяхната сила", каза тя пред публиката.

"Тяхната борба и начинът, по който обединяват света, са наистина вдъхновяващи. В нашия свят няма място за това насилие и молитвите ни са отправени за всички загубени животи".

Някои от актьорите, участвали в церемонията за раздаването на наградите "Изборът на критиците", сред които Джеръми Стронг от "Наследници" и Мъри Бартлет от "Белият лотос" бяха поставили на реверите си синьо-жълти ленти, отразяващи цветовете на флага на Украйна.

Отличията "Изборът на публиката" бяха връчени на церемония, която се проведе едновременно в Лос Анджелис и Лондон. Те се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

Уестърнът "Силата на кучето" триумфира на церемонията за 27-те награди "Изборът на критиците". Продукцията спечели отличията за най-добър филм, а новозеландката Джейн Кемпиън - за най-добър режисьор.

Носителката на приза за най-добра актриса стана Джесика Частейн за участието си в "Очите на Тами Фей".

Наградата "Изборът на критиците" за най-добър актьор спечели Уил Смит за "Методът Уилямс".

Ариана ДеБоуз за "Уестсайдска история" беше отличена за най-добра актриса в поддържаща роля, а Трой Коцур спечели приза "Изборът на критиците" за най-добър актьор в поддържаща роля за "CODA: Дете на глухи родители".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Мария Бакалова