Крал Чарлз III се възкачи на трона с величествената церемония по коронацията

Клюки Добави коментар

Британският крал Чарлз Трети официално бе коронясан на пищна церемония в Уестминстърското абатство днес, предаде Ройтерс.

Архиепископът на Кентърбъри поставя короната на Свети Едуард на главата на британския крал Чарлз Трети на церемонията по коронясването на монарха в Уе...

Архиепископът на Кентърбъри поставя короната на Свети Едуард на главата на британския крал Чарлз Трети на церемонията по коронясването на монарха в Уестминстърското абатство.

© Amy-Leigh Barnard , Unsplash

Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби постави 360-годишната корона на Свети Едуард на главата на монарха, който седеше на трон от 14-и век. Предстоятелят на Англиканската църква произнесе думите "Бог да пази краля", които бяха повторени от 2200-те гости, присъстващи на церемонията.

По-рано крал Чарлз бе представен с редица исторически регалии - от златни кълба и украсени със скъпоценни камъни мечове до скиптър с най-големия безцветен диамант в света, отбелязва Ройтерс.

Новият британски монарх наследи на трона своята майка кралица Елизабет Втора, която почина на 8 септември миналата година.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър