Изкуственият интелект застрашава K-pop индустрията

Клюки Добави коментар

Невронните мрежи бързо навлязоха във всички области на съвременното медийно пространство. Сега те започнаха да създават кавъри на известни K-pop песни, както и да "превеждат" световни хитове в жанра K-pop. По-специално, изкуственият интелект вече е интерпретирал произведения на Ариана Гранде, Джени BLACKPINK на и J.Cole. Тази тенденция сериозно разтревожи служителите в музикалната индустрия и нетизените.

Генерирано изображение на измислена K-pop група.

Генерирано изображение на измислена K-pop група.

© ИИ

Сега представители на световни лейбъли искат да се обърнат към платформите Apple Music и Spotify, за да блокират достъпа на невронка до песните на звездите от К-поп индустрията. Ако това не бъде направено, интелектуалната собственост на изпълнителите ще бъде изложена на риск. Имайте предвид, че алгоритмите не могат да създават нищо сами, те винаги се нуждаят от пример, от който да генерират своя версия на картина, снимка и музикална композиция.

Нетизените по целия свят оставят гневни коментари и критикуват всички, които, използвайки възможностите на изкуствения интелект, създават "свои" произведения на изкуството, излагат ги на публичен показ, получават харесвания и незаслужено (според феновете и на к-поп изпълнителите) внимание. Времето ще покаже как лейбълите ще се справят с този проблем и дали ще си направят труда да се противопоставят на изкуствения интелект.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #K-pop #BLACKPINK #Ариана Гранде