Фентъзи филмът "Морбиус" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Афиш Добави коментар

Адаптацията по "Марвел" "Морбиус" с Джарет Лето в главната роля получи лоши отзиви, но въпреки това оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 39,1 милиона щатски долара от продажба на билети, съобщи Асошиейтед прес.

Сумата е необичайно ниска за филм по "Марвел". Предишната продукция с нов герой от тази вселена - "Венъм" дебютира през 2018 г. с двойно по-големи продажби.

"Морбиус" обаче получи и необичайно лоши отзиви за филм на "Марвел". В сайта Ротън томатоус процентът за "свежо" е едва 17. Публиката също го оцени ниско - с 69 процента "свежо", но все пак го хареса повече от кинокритиците.

Бюджетът на "Морбиус" беше сравнително скромен за комиксов филм.

На световния пазар "Морбиус" събра 44,9 милиона щатски долара през уикенда.

"Изгубеният град" - водачът на бокс-офис класацията на Северна Америка от миналия уикенд, слезе на второ място с приходи от 14,8 милиона долара. Трети е "Батман" 10,7 милиона долара.

След като спечели награда "Оскар" за най-добър филм "CODA: Дете на глухи родители" беше пуснат от "Епъл" в 500 киносалона. Филмът, който дебютира по Епъл ТВ през август миналата година, стана първият от стрийминг канал с най-високото холивудско отличие. "Епъл" обаче не разпространи данни от продажбата на билети. Така "CODA'' стана първият лауреат на "Оскар" за най-добър филм без данни от бокс-офиса.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Боксофис